Pinterest account verwijderen

Pinterest verwijderenHet is zowel mogelijk om je account te deactiveren als defintief te verwijderen. Als je je account deactiveert kun je deze later weer activeren door in te loggen en dit te bevestigen per e-mail. In deze handleiding wordt in het kort uitgelegd hoe je een Pinterest account verwijderd, het is dan niet meer mogelijk om je account terug te halen.

Stap 1. Inloggen op Pinterest
Ga naar de website van Pinterest en log in. Ben je je wachtwoord vergeten? Haal deze hier dan eerst terug.

Stap 2. Instellingenpagina openen
Ga rechtsboven naar ‘Bewaard‘ (1) en kies vervolgens voor het instellingen (2), zoals op de afbeelding hieronder is weergegeven. Je kunt ook op deze link klikken, dan kom je gelijk op de pagina terecht met alle instellingen.

Pinterest instellingen openen

Stap 3. Account deactiveren
Scroll vervolgens naar beneden totdat je de optie ‘Account deactiveren‘ (3) ziet staan. Klik daarop.

Pinterest account deactiveren

Er opent zich een nieuw scherm. Geef aan waarom je je account wil verwijderen (4) en kies voor de optie ‘Mijn account permanent sluiten’ (5). Dit is belangrijk omdat je geneigd bent te kiezen voor ‘Mijn account deactiveren’. Daarmee verwijder je je account echter niet.

Pinterest account permanent sluiten

Stap 5. Verwijdering bevestigen
Als het goed is heb je nu een e-mail ontvangen van Pinterest met een link daarin ‘Ja, verwijder mijn account‘ waarop je moet klikken om het verwijderen van je account te voltooien.