LinkedIn account verwijderen

LinkedIn account verwijderen Een LinkedIn account kan gemakkelijk worden verwijderd door een klein aantal handelingen uit te voeren op de website van LinkedIn. Klik hier of volg onderstaande stappen. 24 uur nadat je account verwijderd is kan je hetzelfde e-mail adres gebruiken om een nieuw account te registreren. Alle aanbevelingen, profielinformatie, vragen en antwoorden die je op LinkedIn hebt geplaatst worden ook verwijderd. Het is niet mogelijk je LinkedIn account naderhand terug te krijgen.

Stap 1. Inloggen
Bezoek de website van LinkedIn en log in met je gebruikelijke gegevens. Ben je je wachtwoord vergeten? Probeer deze dan eerst terug te krijgen, dat kan hier.

Stap 2. Account verwijderen/sluitenLinkedIn instellingen
Ga in het menu bovenaan de pagina (waar je naam staat) naar Instellingen zoals te zien is op de afbeelding rechts. Je komt op de pagina waar je allerlei instellingen kan wijzigen met betrekking tot je account/profiel. Kies in het menu linksonder voor Account, zoals op de afbleeding hieronder laat zien. Klik vervolgens op Uw account sluiten. 

LinkedIn account sluiten

Je bent nu op de pagina waar je een reden aan kan geven voor het sluiten van je account. Geef eventueel een reden aan en klik op Doorgaan. Vervolgens komen alle gegeven met betrekking tot je account in beeld. Je kan deze hier nog even controleren. Klik daarna op Account bevestigen.

Tot slot krijg je de consequenties te zien van het sluiten van je account. Lees deze ook even goed door en klik op Account sluiten, als je zeker weet dat je je account wilt sluiten/verwijderen. Je krijgt onderstaande melding te zien en je account is verwijderd!

LinkedIn bevestiging account gesloten