Google+ account verwijderen

Google+ account verwijderenGoogle+ (ook wel Google plus) is het sociale netwerk van Google. Wil je je Google+ account verwijderen? Lees dan hier hoe je dat kunt doen of volg deze link. Door de integratie van Google+ in YouTube verwijder je ook gelijk je YouTube-kanaal als je je Google+ verwijdert. Het is op dit moment niet mogelijk om enkel je Google+ account/profiel te verwijderen. Als je van je Google+ af wil maar je YouTube wil behouden raden we je aan om je Google+ te houden en verder niet te gebruiken.

Stap 1. Log in
Ga naar de website van Google+ en log in met je gegevens. Ben je deze kwijt? Haal deze dan eerst terug via de Wachtwoord vergeten?-optie.

Google+ instellingenStap 2. Instellingen
Ga naar je Google+ profiel en navigeer via Startpagina naar Instellingen zoals op de afbeelding rechts is weergegeven. Je bent nu terecht gekomen op de pagina waarop je allerlei instellingen kan aanpassen.
Scroll helemaal naar beneden totdat je het kopje Google+ uitschakelen tegenkomt. Klik op de link daaronder.

Google+ uitschakelen

Stap 3. Google+ uitschakelen
Je ziet dat je twee mogelijkheden hebt. Klik een optie aan om te lezen wat het precies inhoudt en welke gevolgen het heeft.

Als je ervoor kiest om je volledige Google+ en Youtube te verwijderen vergeet dan niet om het vakje bij Ook het volgen stoppen van iedereen die ik volg in Buzz, Google Reader en andere Google-producten. aan te vinken.

Geef aan dat je begrijpt welke gevolgen het verwijderen heeft. Klik op Geselecteerde services verwijderen.

Ten slotte kan je Google nog laten weten waarom je vertrekt. Dit is echter niet verplicht.