Facebook apps verwijderen

Facebook app verwijderenSommige websites/services geven je de mogelijkheid om in te loggen via Facebook. Handig! Je hoeft dan namelijk geen nieuw account met wachtwoord aan te maken. Bedenk wel dat je hiermee de bedrijven achter de websites toegang geeft tot (een gedeelte van) je Facebookgegevens. Zonder dat je erg in hebt deel je vaak de gegevens op je profiel, je vriendenlijst en meer. Mocht je geen gebruik meer maken van een bepaalde website en heb je het account daarvan verwijderd dan is de kans groot dat het bedrijf nog steeds toegang heeft tot je Facebokgegevens.

Stap 1. Apps-overzicht openen
Als je naar de website van Facebook gaat en inlogt met je gegevens kun je via het menu bovenaan naar “Instellingen” gaan. Kies vervolgens op de instellingenpagina in het menu links voor “Apps”. Of klik hier als je al ingelogd bent om direct naar de betreffende pagina te gaan.

Facebook instellingen  Facebook apps

Stap 2. Facebook apps verwijderen
Op deze pagina heb je een overzicht met apps die je in het verleden toegang hebt verleend tot je Facebookgegevens en dat nog steeds hebben. Je kunt hier apps verwijderen van websites/services waar je niet langer gebruik van maakt.

Facebook apps verwijderen