Yahoo account verwijderen

Yahoo account verwijderenYahoo account verwijderen? In deze verwijderhandleiding wordt precies uitgelegd hoe je dat kunt doen. Je kunt ook de directe verwijderlink volgen (aanbevolen). Als je je Yahoo account verwijdert dan verwijder je ook alle daaraan gekoppelde gegevens. Gedurende het verwijderproces wordt dit op de website van Yahoo uitgebreider duidelijk gemaakt.

Stap 1. Inloggen op Yahoo
Ga naar de website van Yahoo en log in met je Yahoo ID en wachtwoord. Ben je deze kwijt? Haal deze dan eerst terug, dat kan hier.

Stap 2. Ga naar je mail
Ga via het menu rechtsboven naar Mail, zoals is weergegeven op onderstaande afbeelding.

Yahoo account verwijderen - Mail

Yahoo account verwijderen - Instellingen

Stap 3. Accountinfo openen
Ga weer naar het menu rechtsboven, kies dit keer voor Accountinfo via het tandwiel. Vul daarna opnieuw je wachtwoord in.

Stap 4. Privacybeleid
Scroll helemaal naar beneden en klik op Privacybeleid. Je komt op de pagina terecht met het beleid van Yahoo inzake privacy en cookies. Onder het kopje “UW MOGELIJKHEDEN OM UW ACCOUNTINFORMATIE EN VOORKEUREN TE BEWERKEN EN VERWIJDEREN” vind je de optie Account verwijderenklik hierop en vul opnieuw je wachtwoord in.

Yahoo account verwijderen - Privacy beleid

Stap 5. Yahoo account verwijderen
Ten slotte moet je nogmaals je wachtwoord invullen CAPTCHA-code overnemen. Klik daarna op Terminate this Account.

Yahoo account verwijderen - Terminate this account

Zodra je op Terminate this Account hebt geklikt duurt het nog ongeveer 90 dagen voordat je account definitief verwijderd is. Het is echter al per direct niet meer mogelijk om je account te gebruiken.