Microsoft Outlook account verwijderen

Microsoft account verwijderenIn deze handleiding wordt in het kort uitgelegd hoe je een Microsoft-account (naam@outlook.com) kan verwijderen. Een Microsoft-account, vroeger bekend als Windows live ID, wordt gebruikt voor services zoals Skype, SkyDrive, Xbox LIVE, Hotmail en Windows Phone.

 

Let op: deze handleiding is verouderd, een geactualiseerde handleiding is hier te vinden: http://accountsverwijderen.nl/e-mail/hotmail-account-verwijderen

Stap 1. Inloggen
Ga naar Outlook.com en log in met de gebruikelijke gegevens. Heb je geen toegang meer tot je account omdat je je wachtwoord vergeten bent? Haal deze dan eerst terug, dat kan hier.

Stap 2. Accountinstellingen
Accountinstellingen Microsoft account Ga rechtsboven via je naam naar ‘Accountinstellingen’ zoals op de afbeelding rechts is weergegeven. Je komt op de pagina met accountinstellingen.

Stap 3. Account verwijderen
Klik onderaan deze pagina op ‘Account sluiten‘. Je komt nu op een pagina waar allerlei informatie staat over de consequenties die het heeft als je je Microsoft account verwijderd. Zo staat er dat je geen gebruik meer kan maken van services die je aan je account gekoppeld hebt zoals Xbox LIVE. Lees dit goed door, vul opnieuw je wachtwoord in om te bevestigen dat het jouw account is en klik op ‘Volgende‘.

Stap 4. Hotmail-account deactiveren
Als je gebruikt maak van de Hotmail-service zal je onderstaand bericht te zien krijgen. Klik op ‘Deactiveer je Hotmail-account’. Vervolgens kom je op een nieuw scherm waar de consequenties van deze handeling staan beschreven. Lees deze door en klik op ‘Account sluiten’.

Deactiveer Hotmail-account

Je hebt nu nog 365 dagen de tijd om je account te heractiveren. Doe je dit niet dan wordt je account definitief verwijderd.