MSN/Hotmail account verwijderen

Hotmail account verwijderen Hoe je je Hotmail account kan verwijderen wordt hieronder in drie stappen uitgelegd. Omdat er nogal wat verwarring bestaat over de naam geldt deze uitleg ook voor het zogenaamde Windows Live ID, MSN en MSN messenger account. Let op: 60 dagen nadat je account verwijderd is hebben andere mensen de mogelijkheid het e-mail adres opnieuw te registreren!

Stap 1. Inloggen
Ga naar de website van Hotmail en log in met je e-mail adres en wachtwoord. Ben je wachtwoord vergeten of lukt het je niet om je aan te melden? Probeer deze hier dan eerst terug te krijgen.

Hotmail account verwijderen - AccountinstellingenStap 2. Accountinstellingen openen
Ga via het menu rechts bovenaan waar je naam staat naar Accountinstellingen. Zoals ook op de afbeelding rechts is weergegeven. Ga vervolgens in het menu links naar Beveiliging en Wachtwoord (onder het kopje Account) zoals op onderstaande afbeelding is te zien.

Hotmail account verwijderen - Beveiliging en wachtwoorden

Stap 3. Beveiligingscode aanvragen en invoeren
Vreemd genoeg vragen ze nu om een beveiligingscode in te voeren om toegang te krijgen tot gevoelige (lees: eigen) gegevens. Er zijn meerdere manieren om die beveiligingscode te verkrijgen. Bijvoorbeeld per mail of sms. Kies de methode die je wil gebruiken. In het voorbeeld is gekozen om de beveiligingscode per mail te ontvangen. Het e-mailadres is deels gecensureerd, om die reden moet je je e-mail adres dat je geselecteerd hebt nogmaals invullen. Hetzelfde voor de sms-methode, hiervoor moet je de laatste vier cijfers van je telefoonnummer invullen.

Let op: het is ook mogelijk het e-mailadres te selecteren van het account dat je nu wil verwijderen. Als je die gebruikt ontvang je mogelijk geen code! Gebruik dus een alternatief e-mailadres of sms.

Hotmail account verwijderen - Beveiligingcode aanvragen

Vul de code in die je hebt ontvangen. Zet eventueel voor de zekerheid een vinkje bij “Ik meld mij regelmatig aan op dit apparaat. Vraag me niet naar een code.” Je krijgt nog een melding dat je beveiligingscodes ook via een app kan ontvangen. Klik daar gewoon verder.

Hotmail account verwijderen - Beveiligingscode invoeren

Stap 3. Account verwijderen en bevestigen
Als het goed is ben je nu aanbeland op de pagina met informatie over de beveiliging van je account. Scroll helemaal naar onder totdat je het kopje “Je account sluiten” ziet staan. Kies voor Mijn account sluiten.

Hotmail account verwijderen - Mijn account sluiten

Je krijgt nu een melding dat je ervoor moet zorgen dat je account gereed is voor sluiting. Lees het door en klik op Volgende.

Op de volgende pagina moet je aangeven dat je akkoord gaat met de gevolgen die het sluiten van je account heeft. Lees het door, zet overal een vinkje bij en geef een reden op. Klik tenslotte op Account markeren om te sluiten.

Het duurt nu 60 dagen voordat je account definitief verwijderd is.

Hotmail account verwijderen - Account sluiten gereed

Lukt het niet? Laat hieronder een reactie achter. Wie weet kunnen wij, of andere bezoekers je verder helpen.