YouTube account verwijderen

YouTube account verwijderenSinds kort kan je niet afzonderlijk je YouTube account/kanaal verwijderen. Wel is het mogelijk om je Google+ account te verwijderen waarmee je gelijk je YouTube account verwijdert. Als je dit doet worden zowel de gegevens op Google+ als je gegevens op YouTube verwijderd. Het is niet mogelijk om je account terug te krijgen nadat je deze verwijderd hebt. Gebruik deze link om je Google+/YouTube te verwijderen. Kom je er niet uit? Volg dan onderstaande stappen.

YouTube instellingenStap 1. Inloggen
Ga naar de website van Google+ en log in met je gegevens. Ben je je wachtwoord vergeten? Probeer deze hier dan eerst terug te krijgen.

Stap 2. Account verwijderen/sluiten
Ga via Startpagina naar Instellingen zoals op de afbeelding rechts is weergegeven. Scroll helemaal naar beneden totdat je Google+ uitschakelen tegenkomt. Klik op de link die daaronder staat.

Google+ uitschakelen

Stap 3. Inhoud of hele profiel verwijderen
Je hebt nu de keuze om je gehele  Google+/YouTube profiel te verwijderen of alleen de inhoud ervan. Zodra je een optie aanklikt zul je zien welke gevolgen dat heeft. Als je voor het hele profiel verwijderen kiest vergeet dan niet te kijken of je de optie onderaan ook wil aankruisen. Zet ook een vinkje bij dat je begrijpt welke gevolgen het heeft. Klik daarna op Geselecteerde services verwijderen.

Google+ en YouTube verwijderen

Ten slotte kan je Google nog laten weten waarom je vertrekt. Lees ook hoe je je Gmail account kan verwijderen of je gehele Google account.

7 reacties op YouTube account verwijderen

  1. sharon van timmeren zegt:

    hlep mij als u blieft
    gr sharon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *